Održan 10. sastanak Upravnog odbora/operativni sastanak projekta ADRISTORICAL LANDS u Mostaru

Danas je u  Mostaru završen  deseti po redu sastanak Upravnog odbora/operativni sastanak projekta ADRISTORICAL LANDS – „Historija, kultura, turizam, umjetnost i stari zanati na evropskom jadranskom području“,koji je organizirala Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije u periodu od 03. do 05.09.2013. godine u hotelu Bevanda. Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim rezultatima projekta te organizaciji planiranih projektnih aktivnosti uz učešće predstavnika projektnih partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske, i Albanije.

Na održanoj konferenciji za štampu, predstavnici projektnih partnera kao i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije dali su izjave za medije. Naglašena je važnost projekta Adristorical Lands, njegov prekogranični karakter te saradnja  i zajedničke aktivnosti projektnih partnera sa obje obale Jadrana.

Projekat ADRISTORICAL LANDS je finansiran od strane Evropske unije (EU), Instrument predpristupne pomoći (IPA), u okviru Jadranskog programa prekogranične saradnje.

  Mostar, 05/09/2013